Cukier płynny inwertowany

Drukuj PDF

JW_1720CadCukier płynny inwertowany jest gęstym syropem o słomkowej barwie i słodkim smaku, bardzo łatwo rozpuszcza się w wodzie.

Jest roztworem o zawartości suchej substancji nie mniejszej niż 62% o ustalonym – w zależności od potrzeb klienta – stopniu inwersji czyli zawartości glukozy, fruktozy i sacharozy. Dla przykładu cukier płynny inwertowany w 50% zawiera ok. 28% wody i 72% suchej substancji, z czego sacharoza stanowi 36%, a glukoza i fruktoza po 18%. Na życzenie klienta możliwe jest obniżenie pH, jak również zwiększenie lub zmniejszenie zawartości inwertu w produkcie. Syrop poddawany jest pasteryzacji, więc nie stanowi źródła zakażenia mikrobiologicznego w procesie technologicznym.

Może być długotrwale składowany bez ryzyka krystalizacji.

Szczegółowy opis produktu zawarty jest w specyfikacji jakościowej.


wsp_cukrohurt

oferta_cukrohurt

uznanie_cukrohurt